W ramach Koła będziesz miał okazję:

  • zwiedzania obiektów hotelarskich krajowych i zagranicznych oraz lokali gastronomicznych
  • uczestniczenia w targach i seminariach branżowych
  • prowadzenia badań naukowych oraz projektów wspólnych z branżą hotelarską;
  • uczestniczenia w warsztatach i term paper spotkaniach prowadzonych przez hotelarzy
  • organizowania spotkań tematycznych wspólnie z przedstawicielami branży hotelarskiej dla studentów mających za cel popularyzację wiedzy z zakresu hotelarstwa,
  • publikowania artykułów i wyników badań, zwłaszcza w Studenckich Zeszytach Naukowych,

OPIEKUN KOŁA

Dr. Piotr Dominik     

Współzarządzający rodzinnym obiektem hotelarskim w Niemczech w latach 1987-1989. Główny specjalista ds. szkoleń i kształcenia kadr hotelarsko-gastronomicznych PZH w okresie 2005-2006. Ekspert do spraw HORECA w Instytucie Wiedzy i Umiejętności 2011-2013. Prelegent, konsultant i trener w zakresie turystyki kulinarnej oraz wykorzystania tradycyjnych produktów kulinarnych, współpracujący z Urzędem Marszałkowskim Mazowsza. Organizator szkoleń i konferencji naukowo-branżowych oraz cykli seminariów tematycznych. Trener szkolenia Akademii Dobrych Praktyk. Twórca programu doskonalenia zawodowego w przedsiębiorstwach dla nauczycieli kształcenia zawodowego w sektorze turystyki, hotelarstwa i gastronomii: Efektywne zarządzanie w gastronomii i hotelarstwie – nowoczesne rozwiązania techniczno-technologiczne i organizacyjne. Członek Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, prowadzenie szkoleń i praktyk w hotelach systemowych. Przewodniczący komisji IGHP d.s. kształcenia i doskonalenia kadry. Członek Stowarzyszenia Ekspertów Turystyki. Wieloletni Kierownik Katedry Gospodarki Turystycznej Hotelarstwa i Gastronomii, Szkoła Wyższa Almamer. Członek Zespołu merytorycznego do spraw dopracowania programów kształcenia na kierunku Dietetyka, SGTiR, Wieloletni członek term paper Kolegium Wydawniczego oraz Rady Redakcyjnej Zeszytów Naukowych. Konsultant podręczników do nauczania zawodów z zakresu hotelarstwa i gastronomii. Redaktor współpracujący z czasopismami branżowymi: Hotelarz, Przegląd Gastronomiczny, Hotel Polska, Horeca. Autor podręczników i publikacji naukowo-branżowych z zakresu: gastronomii, żywienia i żywności, hotelarstwa. Nauczyciel i wychowawca w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. S. Staszica w Warszawie. Nauczyciel przedmiotów zawodowych z zakresu gastronomii i technologii żywności w Zespole Szkół Zawodowych im. E. Pijanowskiego w Warszawie.

Obecnie wykładowca w SGTiR, opiekun naukowy Studenckiego Koła Naukowego Dietetyk. Koordynator współpracy Uczelni z KSOW, Koordynator współpracy Uczelni z hotelami.

NASI GOŚCIE

photo

Aleksandar Zivkovic

F&B Manager at Hotel Bristol Warsaw, A Luxury Collection Hotel

photo

Anna Śliwińska

TRAINING MANAGER HOTEL BRISTOL, WARSAW

photo

Aleksandra Komosińska

HR SPECIALIST WARSAW COMPLEX : SHERATON WARSAW HOTEL, THE WESTIN WARSAW, HOTEL BRISTOL, WARSAW A LUXURY COLLECTION HOTEL